اشک های بی صدا

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

چگونه مقاله خود را به مجلات بین المللی ارسال کنیم؟

21 بهمن 1396 توسط سليمي بني

چگونه مقاله خود را به مجلات بین المللی ارسال کنیم؟
 

متاسفانه با وجود گسترش روز افزون تعداد مقالات چاپ شده در مجامع علمی توسط پژوهشگران و محققین ایرانی مشکل آموزش نحوه ارسال مقالات به مجلات علمی بین المللی به خصوص برای دانشجویان تازه وارد به مقاطع تحصیلات تکمیلی و حتی بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی به وضوح به چشم میخورد. در این مجموعه قصد داریم روند استاندارد ارسال یک مقاله به مجلات بین المللی به صورت گام به گام و تصویری ارایه نماییم تا یکبار برای همیشه این مشکل را حل نماییم و بسیاری از دانشجویان را از این سردرگمی نجات دهیم.
کلیت فرایند ارسال مقاله برای اغلب پایگاهها یکسان است با این حال پایگاههای مختلف علمی مانند الزویر، وایلی، اشپرینگر، تیلور اند فرانسیس و غیره هر کدام دارای تفاوتهایی جزیی در این مسیر هستند که در این مورد بعدا در سلسله پستهای مربوط به روند تصویری ارسال مقاله برای هر پایگاه صحبت خواهیم نمود.
به صورت کلی اگر خواسته باشیم روند ارسال مقالات را دسته بندی نماییم ۷ مرحله برای آن قابل تصور خواهد بود که این مراحل عبارتاند از: یافتن مجله مورد نظر، آماده سازی مقاله مطابق دستورالعمل مجله، ارسال مقاله، انجام اصلاحات، ارسال اصلاحیه، پذیرش مقاله، پیگیری نهایی
 
مرحله اول: یافتن مجله مورد نظر

1

روشهای متعددی جهت یافتن مجله مناسب برای ارسال یک مقاله وجود دارد. از منابع آنلاین گرفته تا تجارب شخصی افرادی که دارای دستی در چاپ مقالات هستند همگی میتوانند در این زمینه مفید باشند. با این حال به صورت کلی میتوان روش‌های پیدا کردن مجله برای چاپ مقاله مورد نظر به دو روش مستقیم و غیرمستقیم تقسیم بندی نمود. در روش مستقیم اطلاعات موجود در مقاله (عنوان، چکیده و کلیدواژه) در منابع مورد نظر جستجو می‌گردد و نتایج ارایه میشود. با این حال در روش غیرمستقیم روند یافتن مجله بر اساس مطالعه حوزه کاری مجلات مرتبط با رشته و گرایشش تخصصی مقاله مورد بحث می‌باشد.

۱- روش مستقیم:
بهترین منبع شناخته شده آنلاین برای این منظور وب سایت راهنمای مجلات است که به آسانی می‌توان از آن استفاده نمود. پایگاه‌های علمی همچون الزویر و اشپرینگر برای کمک به محققین ابزار آنلاین درون پایگاهی برای این منظور ارایه داده‌اند که به راحتی می‌توان با پر کردن اطلاعات خواسته شده به مجلاتی که در این پایگاه‌ها قرار دارند و اقدام به چاپ مقالات مشابه با مقاله مورد نظر کردهاند را ملاحظه نمود. مشکل این دو سرویس اخیر این است که پیشنهادات آنها محدود به پایگاه خودشان است و نمی‌توان از آنها به صورت عمومی استفاده نمود. علاوه بر این پایگاهها، وب سایت‌های دیگری نیز وجود دارند و همانند وب سایت راهنمای مجلات به در تمامی پایگاه‌های دارای دسترسی اقدام به جستجو مینمایند. از جمله آنها می‌توان به وب سایت sjfinder اشاره داشت که البته مشکل این موارد نداشتن عمومیت و گمنام بودن است.

راهنمای مجلات
مجله یاب پایگاه الزویر
مجله یاب پایگاه اشپرینگر
Sjfinder

۲- روش غیرمستقیم:
روشی که در منابع اشاره شده در بالا استفاده میگردد روش مستقیم است به صورتی که شما با جستجوی عنوان و چکیده مقاله و یا کلیدواژه خود می‌توانید مجلات متناسب برای چاپ مقاله خود را پیدا نمایید. اما علاوه بر این روش میتوان از روش غیر مستقیم نیز استفاده نمود که اساس این روش هم بر این اصل استوار است که با مراجعه به وب سایتهای نمایه کننده مجلات مانند JCR (متعلق به وب آو ساینس)، اسکُپس و سای‌مگو به مشاهده‌ی مجلات موجود در حوزه تخصصی مقاله مورد نظر پرداخته و پس از مشاهده مقالات چاپ شده در آنها و یا مطالعه اهداف و حوزه کاری آنها اقدام به انتخاب مجله صحیح نمود. وب سایت سای‌مگو به علت رایگان بودن و البته امکان مشخص نمودن گرایش تخصصی بهترین منبع در این بخش می‌باشد.
JCR
اسکُپس 
سای‌مگو 
 

مرحله دوم: آماده سازی مقاله مطابق دستورالعمل مجله
2
پس از یافتن مجله مورد نظر حال وقت آن رسیده است که ببینیم مجله مورد نظر چه دستورالعملی برای نحوه نگارش مقالات دارد. متاسفانه یکی از مشکلات عمده در زمینه چاپ مقالات به خصوص برای افرادی که نیاز به ارسالهای چند باره مقالات خود به مجلات مختلف پیدا می‌کنند تفاوت قوانین و دستورالعملهای داخلی هر مجله است (حتی مجلاتی که متعلق به یک انتشارات هستند!). بر همین مبنا افراد مجبور هستند پس از به سرانجام نرسیدن مقاله خود در یک مجله (و رد شدن آن) مجددا برای مجله بعدی سبک نگارش و قالب بندی مقاله خود را تغییر دهند. با این حال برخی از ناشران با درک این موضوع یک ساختارو چارچوب واحد برای تمامی مجلات تحت پوشش خود ترویج داده¬اند تا یکپارچگی بیشتری در کار خود داشته باشند. برای نمونه میتوانید دستورالعملهای ارایه شده برای نویسندگان توسط پایگاه انجمن سلطنتی شیمی انگلیس موسوم به RSC را از اینجا ملاحظه نمایید. برای یافتن دستورالعمل مربوط به هر مجله بایستی وارد صفحه آدرس اینترنتی مجله مورد نظر گردید و سپس به بخش مربوط به دستورالعملهای مربوط به نویسنده و ارسال مقاله وارد گردید و دستورالعملها را به دقت مطالعه نمود.

برخی از مجلات برای نویسندگان فایل وورد نمونهای قرار میدهند که بایستی متن مقالات خود را به دقت در آن قرار داده شود و تمامی موارد خواسته شده (مانند تک و یا چند ستونه بودن متن، نوع ارجاع نویسی و اندازه قلم، نوع بخش بندی مقاله و غیره) را به دقت رعایت گردد. با این حال برخی دیگر ازمجلات نیز از ارایه چنین فایلی خودداری کرده و تنها به تذکر نوشتاری موارد خواسته شده در نگارش مقاله بسنده نموده‌اند.


مرحله سوم: ارسال مقاله
3
پس از یافتن مجله مناسب و اعمال دستورالعملهای نگارشی مربوط به آن وقت آن رسیده که مقاله خود را به مجله مورد نظر ارسال نمایید. برای این منظور کافی است وارد صفحه مجله مورد نظر گردید و با ورود به بخش ارسال (Submit) و ایجاد یک حساب کاربری (و چنان چه قبلا آن را ایجاد کرده‌اید با ورود به آن) مراحل بارگذاری مقاله و ارسال سایر اطلاعات درخواستی مربوط به مقاله خود را در وب سایت مربوطه به انجام برسانید.

همانطور که قبلا اشاره شد کلیت فرایند ارسال مقاله برای اغلب پایگاهها یکسان است با این حال پایگاههای مختلف علمی دارای تفاوتهایی جزیی هستند که درباره آن بعدا در سلسله پستهای مربوط به روند تصویری ارسال مقاله برای هر پایگاه به تفضیل به صحبت خواهیم نمود.
پس از اتمام فرایند بارگذاری مقاله و اطلاعات مربوط به آن مجله مورد نظر تاییدیهای برای شما و سایر نویسندگان ارسال می‌نماید مبنی که بر این که مقاله مورد نظر به این مجله ارسال شده است تا همه نویسندگان مقاله از این موضوع آگاهی یابند. با این حال همه مجلات این موضوع را رعایت نمی‌کنند و برخی از آنها تنها این اطلاعیه را برای فردی که مقاله را در مجله مورد نظر آپلود نموده است ارسال می‌نماید.
مورد دیگری که برای تمامی مجلات عمومیت ندارد موضوع واگذاری حق تکثیر (یا اصطلاحا حق کپی/رایت) در مرحله‌ای جداگانه و چند روز پس از اتمام فرایند ارسال مقاله است. برخی از مجلات چند روز پس از ارسال مقاله در ایمیلی جداگانه از فردی که مقاله را آپلود کرده است درخواست واگذاری حق تکثیر مقاله به مجله میباشند که این کار به راحتی با رفتن به آدرس ذکر شده و زدن تیک گزینه مربوطه و زدن کلید ارسال انجام پذیر است.


مرحله چهارم: انجام اصلاحات
4
هر مجله روند متفاوتی در برخورد با مقالات دریافتی دارد. با این حال روند کلی برای بسیاری از مقالات به این صورت است که بعد از این که مقاله خود را به مجله مورد نظر ارسال نمودید مقاله مورد نظر وارد فرایند بازبینی توسط بخش فنی مجله می‌گردد چنانچه اصول نگارشی و دستورالعملهای تذکر داده شده به درستی اعمال شده باشد مقاله برای سردبیر مجله (Editor) ارسال می‌گردد و چنانچه این اصول نقض شده باشد مقاله برگشت خورده و از شما درخواست اصلاح موارد مورد نظر می‌گردد. بعد از عبور از این مرحله سردبیر با مطالعه مقاله چنانچه کیفیت علمی آن را مناسب ببیند برای انجام مراحل داوری به نزد داوران که نام آنها مخفی است فرستاده می‌شود. در برخی از مجلات خود سردبیر به صورت مجزا قبل از ارسال مقاله برای داوری، خود یک سری اشکالات اولیه موجود در مقاله را گوشزد و خواستار اصلاح آنها قبل از ارسال مقاله برای داروی بیشتر می‌گردد. پس از ارسال مقاله برای داورن و بعد از انجام مراحل داوری سه حالت ممکن است برای مقاله پیش آید:
۱) اصلاح جزیی (Minor Revision)
۲) اصلاح اساسی (Major Revision)
۳) رد شدن (Reject)
سردبیر مجله پس از مشاهده نطرات داوران و نتیجه نهایی اعمال شده توسط آنها تصمیم می‌گیرد که با مقاله چگونه برخورد کند. هر یک از سه گزینه ذکر شده امکان پذیر است است علاوه بر این که در حالت اصلاح کلی ممکن است که سردبیر از شما بخواهد علاوه بر انجام اصلاحات اساسی، مقاله را مجددا ارسال نمایید (Resubmit).
در مجموع چنانچه مقاله توسط سردبیر رد نشد و بر آن اصلاحیه وارد گردید شما موظف هستید که اصلاحات را به صورت کامل بر روی مقاله خود انجام دهید و به تمامی سوالات و اشکالات داوران پاسخ درخور و دقیق دهید. در بعضی موارد که امکان افزودن پاسخ داوران در مقاله وجود ندارد لازم است که پاسخ شما به داوران در فایلی جداگانه به همراه مقاله ارسال گردد.
 

مرحله پنجم: ارسال اصلاحیه
5
روند ارسال اصلاحیه مقاله هم به این صورت است که شما با ورود به صفحه ارسال مقاله در مجله مربوطه و ورود به حساب کاربری خود ملاحظه می‌کنید که مقاله شما در بخش نیازمند اصلاح (Revisions) یا بخشی مشابه قرار داد (عناوین بخشهای ارسال و اصلاح مقاله برای هر مجله متفاوت است). با ورود به آنجا مجددا کل فرایند اصلاح مقاله برایتان قابل ویرایش خواهد بود و البته بخشی نیز برای ارسال پاسخ به داوران در نظر گرفته شده است.
 

مرحله ششم: پذیرش مقاله
6
روند بررسی اصلاحیه شما به اشکلات مطرح شده توسط داوران نیز برای هر مجله متفاوت است. اصلاحیه ارسال شده توسط شما ممکن است توسط شخص سردبیر، داوران اولیه که خود اشکالات را مطرح کرده‌اند و یا حتی داور جدیدی مورد بررسی قرار بگیرد و پس از انجام این مراحل در نهایت جواب نهایی برای شما ارسال می‌گردد. پس از بررسی اصلاحیه چند حالت را می‌توان متصور بود که عبارت‌اند از: ۱) رد شدن اصلاحیه و نتیجه رد شدن مقاله، ۲) اصلاحیه مجدد (که میتواند جزیی یا کلی باشد). در صورت پذیرش اصلاحات اولیه و یا اصلاحات مجدد مقاله شما در مجله مورد نظر پذیرفته (Accept) می‌گردد و وارد فرایند چاپ می‌گردد.
در برخی از مجلات چنان‌چه مقاله رد شود امکان انجام اصلاحات و ارسال مجدد آن به همان مجله وجود دارد با این حال این موضوع عمومیت ندارد.
 

مرحله هفتم: پیگیری نهایی

7

پس از گرفتن پذیرش نهایی یا همان جواب سردبیر مبنی بر پذیرش مقاله شما معمولا در بسیاری از مجلات ایمیلی برایتان ارسال می‌گردد که از شما میخواهد تا با استفاده از لینکی که برایتان ارسال گردیده مراحل بازبینی نهایی مقاله (Proofing) را انجام دهید و چنان‌چه اشکال و یا اصلاحی تکمیلی در مقاله احساس می‌گردد، انجام شود. پس از انجام مرحله بازبینی نهایی دیگر مقاله قابل اصلاح و ویرایش نخواهد بود و وارد بخش آماده سازی برای چاپ می‌گردد.

معمولا پس از پذیرش مقاله در مجله مورد نظر ایمیلی برای نویسنده ارسال می‌گردد که حاوی لینک برای مشاهده‌ نسخه غیررسمی و اصطلاحا زیرچاپ مقاله (In Press) می‌باشد.

همچنین برخی از مجلات چند روز پس از گرفتن پذیرش برایتان ایمیلی به منظور انجام امور نهایی مربوط به چاپ مقاله راسال میکنند که در آن می‌توانید نوع چاپ مقاله در مجله را مشخص نمایید که البته استفاده از گزینه‌های اضافی (مانند چاپ رنگی و یا دسترسی رایگان دیگران به مقاله) نیازمند پرداخت هزینه خواهد بود.

 

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

اشک های بی صدا

کد شامد:1-1-695173-64-4-1
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • ثواب گریه

Random photo

راز نهفته در عاشـــــورا

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس